top of page

Geneesvlees

Dit is een fictieve opdracht waarin we de hypothetische situatie kregen dat reptielenvlees legaal zou zijn in Nederland vanwege de milieuvoordelen en de humanere slachtmethoden in vergelijking met traditioneel vlees. De uitdaging was om een relatief onbekend product effectief op de markt te zetten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat reptielenvlees wordt geaccepteerd?
 

De zorgsector is de grootste cateraar van Nederland. Jaarlijks worden hier miljoenen maaltijden geserveerd, en vaak ligt er een stuk vlees op het bord om te voldoen aan de verhoogde eiwitbehoefte van patiënten rondom een operatie. Toch wil de zorgsector iets doen aan haar ecologische voetafdruk. Daarom worden de maaltijden steeds vaker groener, wat betekent dat patiënten nu vegetarische gerechten krijgen of maaltijden waarin nog maar maximaal 20% vlees zit. Opmerkelijk, want hoewel voeding kan bijdragen aan sneller herstel, wordt het product dat rijk is aan proteïnen steeds meer over het hoofd gezien.

14.jpg

Wat als we ziekenhuizen een proteïnerijk alternatief aanbieden dat duurzaam is, en bijdraagt aan sneller herstel? Reptielenvlees kan de eiwitbehoefte van patiënten goed vervullen, terwijl het een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan traditioneel vlees.

1.jpg
2.jpg

Maar hoe zorgen we ervoor dat ziekenhuizen reptielenvlees opnemen in hun menu’s?

4.jpg

Herstelhelden award

Ziekenhuizen kunnen zich aanmelden voor  de Herstelawards, een prijs die wordt uitgereikt aan het ziekenhuis dat Geneesvlees het best in hun menu integreert. Dit willen we op een ludieke en zichtbare manier doen: in plaats van een traditioneel gala, brengen we het gala naar de ziekenhuizen. We rollen de rode loper uit, nodigen de pers uit en geven patiënten de kans hun ervaringen te delen.

5.jpg

Herstelhelden keurmerk

Ziekenhuizen die Geneesvlees succesvol hebben geïmplementeerd, ontvangen het Herstelheld-keurmerk, dat ze met trots op hun website en in het ziekenhuis kunnen tonen.

3.jpg

Andere cases

Klant

Type werk

Rol

Samenwerking

Opdracht van Fontys Hogescholen

Creatieve strategie

Strategie en concept

Juulke Pennings en Mayke Verberne

bottom of page